Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

18

EKİ'14
 
Günden güne büyüyan sefamerve, şüphesiz online tesettür firmaları içinde en bol çeşide sahip olanı. Hergün onlaraca model güncellemesinin yanısıra stoklarda da sık sık güncellemelere gidiliyor. Sizler için son güncellenen eşarp ve şal modellerini aynı başlık altında topladık. Üstelik tesettür bonelere de değinmeden geçmek istemedik.
 
 
 

17

EKİ'14
 
Milletler, sâlih erkekler ve sâliha hanımlarla âbâd olur. Bundan dolayı dinin, vatanın ve milletin selâmeti, ancak hayırlı nesiller yetiştirmeye bağlıdır.
Toplumlarda erkeksiz terakkî olamayacağı gibi kadınsız bir terakkîden de söz edilemez. 

16

EKİ'14
 
Beşerin,eğitim ve bilim sahasında ilerlemesi suya atılan bir taşın oluşturduğu bir dalganın giderek daha büyük bir dalga haline gelmesine benzetilerek daha iyi anlaşılabilir. Dünyada ortaya çıkan bütün medeniyetler, kendilerinden önce gelenlerin yaptıklarını miras almış ve bunlara medeniyetlerinin ilerlemesi doğrultusunda kendi katkılarını da eklemişlerdir.
 

15

EKİ'14

 

Kur'ân-ı Kerim'in ilk inen ayetleri Alâk sûresi'nin ilk beş ayetidir. Birinci ayette "Yaratan Rabbinin adıyla oku" buyurulmuş, ancak ne'yin okunacağı belirtilmemiştir. 

14

EKİ'14

 

Birbirinden şık modelleri barındıran tunik kategorimiz güncellendi. Renk ve beden seçeneklerinin bol olduğu tunikleri detaylı incelemek ve mevcut modellerimizle sefamerve kalitesinden yararlanmak için bu yazıyı mutlaka okumalı, tunik kategorimizi ziyaret etmelisiniz.


 

 

13

EKİ'14
 
 
Osmanlı'daki ilk lale yetiştirici Kanuni Sultan Süleyman'ın şeyhülislamı Ebussuud Efendi, ürettiği laleye verdiği ismi biliyor muydunuz?
Lale, sadece bir çiçek değil, bir döneme adını verecek kadar medeniyetimizi temsil eden obje. 

11

EKİ'14
 
Olgun bir mü'minin sahip olduğu seçkin vasıflardan birisi de, hiç şüphesizi ki utanmadır. Kelime olarak "utanma" şeklinde dilimize çevrilen hayânın tarifini bilginlerimiz şöyle yapmışlardır:
     Hayâ: İnsanı iyiliğe götüren ve kötülüğün yapılmasına engel olan mânevî bir kuvvettir.
     Buna göre hayâ sahibi olan kimse kendisinde, âilesine ve bütün islâm âlemine  faydalı ve yararlı olan her şeyi yapmaktan geri durmayan kişi demektir. Artık o, bütün kötülüklerden ve çirkinliklerden temizlenmiş bir kalb ile Kur'an-ı Kerim'in gösterdiği şaşmaz yolda ilerlerken karşısına çıkan her türlü ahlâksızlık ve kötülükler ona engel olmazlar. Çünkü onun sahip olduğu utanma duygusu, kendisi ile her türlü fenalık arasına aşılması imkansız olan bir sed çekmiştir.

10

EKİ'14

 

Sefamerve günden güne büyüyen tesettür sektöründe yerini korumayı başaran nadir firmalardan. Çizgisini hiç bozmaması ve müşteri memnuniyetine verdiği önem bu şirketi ön planda tutmaya yetiyor. Site içinde de yeniliğe giden Sefamerve en yeniler kategorisiyle yeni ürünlere daha kısa sürede ulaşmanızı kolaylaştırıyor. İşte sizin için seçtiğimiz modellerin birkaçı..
 

 

09

EKİ'14
 
 
Fakîh diyor ki: Eskiler et yenmesini güzel/müstahab kabul ederlerdi. Buna ayrıca teşvikte bulunurlardı. Ancak, sürekli et yemeği yenmesini de hoş karşılamazlar dı.
Hazret-i Ali'den rivâyete göre, demiş ki:

08

EKİ'14
 
Hz. Aişe (radıyallahu anhâ) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Hiç bir kul, kurban günü, Allah indinde kan akıtmaktan daha sevimli bir iş yapamaz. Zîra, kesilen hayvan, kıyamet günü boynuzlarıyla, kıllarıyla, sınnaklarıyla gelecektir. Hayvanın kanı yere düşmezden önce Allah indinde yüce bir mevkiye ulaşır. Öyle ise, onu gönül hoşluğu ile ifâ edin."
 

30

EYL'14
 
 
Kurban bayramına sayılı günler kala bir çoğumuz evlerimiz de et kavurma yapmak isteyeceğiz. Bu nedenle bu yazımızda et kavurma nasıl yapılır, kavurma yapmanın püf noktaları nelerdir, kavurma en güzel hangi etten olur, kavurmanın yanında ne yenilebilir bu sorulara cevap vermeye çalışacağız.
 

29

EYL'14

 

İşte hayır yarışında mübarek bir zaman dilimi daha. “Haydin öyleyse hep hayırlara koşun, yarışın!” (Bakara suresi, 2\148) “Han­gi­ni­zin da­ha gü­zel iş or­ta­ya ko­ya­ca­ğı­nı de­ne­mek için, ölü­mü ve ha­ya­tı ya­ra­tan O’dur.” (Mülk suresi, 67\2) “İşte yarışacaksa insanlar, bu cennet devletine konmak için yarışsınlar!”(Mutaffifîn Suresi, 83/26)

27

EYL'14

 

Kur’an-ı Kerim’de adı övgüyle geçen namlı kadınlardan biri de Hz. Âsiye’dir. Yaşadığı dönemde Mısır’ın en ünlü kadını ve bu tarihî ülkenin zalim ve kan içici imparatoru Firavun’un eşiydi. Bugün Firavun’un insanlık tarihine kendi adıyla geçen akıl almaz zulüm ve adaletsizliklerini bilmeyen, işitmeyen yoktur. Onun için Firavunun zulümlerini teferruatlıyla anlatmaya gerek görmüyoruz. Firavun da Bâbil padişahı Nemrud gibi hem tanrılık iddiasında bulunuyor, hem de halkın duygularını sömürerek geleneksel put inancını korumaya çalışıyordu.
 

25

EYL'14

Hem bayrama yeni modellerle girmek, hemde kışlık alışverişinizi aradan çıkarmak için buyrun, sizin için seçtiklerimize bir gözatın..


 

 

 

23

EYL'14

 

Hz. Zeynep, daha küçük yaşlarda babasının saf dışı bırakılarak evde oturmaya mecbur edildiğine şahit oluyordu. Oysa ki, babasının herkesten daha faziletli, ve Hz. Resulullah (sav)’ın yerinde oturmaya gerçek liyakat sahibi olduğunu biliyordu. İşte, bu olaylar, Hz. Zeyneb’in kişiliğinin oluşmasında büyük bir etki bırakıyor ve şu sonuca varıyordu ki; sorumluluk bilincini taşıyan kadın, erkek herkes, şartlar her ne olursa olsun, elinden alınan hakkını geri almak için, sürekli mücadele etmeli, hakkını ve izzetini savunmalıdır. 

22

EYL'14

 

Çocuk hayatının başlangıcında henüz şekillenmemiş olup hem saadet ve hem de bedbahtlığa kabiliyeti vardır. Kamil bir insan olabileceği gibi alçak ve düşük bir hayvana da dönüşebilir. Herkesin saadet ve bedbahtlığı onun eğitimine bağlıdır. Bu büyük iş, baba ve annelerin üzerine bırakılmıştır. Esasen annelik ve babalık da bu anlamdadır. Baba ve anne insan yapıcı ve kemal yaratıcısıdırlar. Anne ve babaların, çocuklarına karşı yapabilecekleri en büyük hizmet onları güzel ahlaklı, şefkatli, insan sever, hayırsever, özgür, cesur, adalet sever, bilgili, dürüst, şerefli, imanlı, vazifesini bilir, sağlıklı, çalışkan, okur-yazar ve Allah kullarına hizmet eden yetiştirmeleridir.

20

EYL'14
 
Hz. Meryem’in kıssası, Kur’an’da geçen en ilginç ve en güzel kıssalardan biridir. Meryem’in dünyaya gelişi, annesinin hayat hikayesi, bakire bir genç kız olduğu halde gebe kalıp “Hz. İsa”yı doğurması gibi olaylar, Kur’an-ı Mecid’de etraflıca anlatılan pek şirin ve ilginç hadiselerdendir. Bu kıssa, özellikle Meryem suresinde tefsilatlı bir şekilde anlatılmıştır, biz burada, Meryem ve Âl-i İmran surelerindeki kıssayı özetle vermeye çalışacağız.
 

19

EYL'14

 

Hz. Aişe (r.anha) anlatıyor: "Rasulullah'ın (asm) cuma günü giydiği bir elbisesi vardı. Cumadan sonra onları katlar ve ertesi cumaya kadar kaldırırdı. (Taberani)
 Sizler, günlük iş takımınızdan hariç bir de cuma takımınız olsa ne kaybedersiniz? (Muvatta)
ALLAH Rasulü (asm) yeni bir elbise giydiğinde, onu cuma gün giyerdi. (Ramuz el-Ehadis)

19

EYL'14

 

 

Hz. Muhammed (asv), insanların en cömerdi ve en iyilik severi idi. Ramazan'da Cebrâil (as) ile beraber bulunduğu zamanlarda her şeyini verirdi. Cebrâil (as), her Ramazan gecesi Onun (asm) yanına gelir, ona Kur'an öğretirdi. Cebrâil (as) şöyle derdi:
 

18

EYL'14

 

Bugüne kadar abdestin nasıl alınacağına dair pek çok şey okudunuz. Sefamerve abdeste dair bildiklerimizi tekrar bilmediklerimizi de öğrenme adına tüm detaylarıyla abdesti size sunuyor. Okuduklarımızla amel edebilmek duasıyla..