Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

04

NİS'22

3.Gün İftar Menüsü Tariflerini Okumak İçin Tıklayın..

01

NİS'22

2.Gün İftar Menüsü Tariflerini Okumak İçin Tıklayın..

01

NİS'22

1.Gün İftar Menüsü Tariflerini Okumak İçin Tıklayın..

31

MAR'22

 

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan oruç ayı Ramazan-ı Şerifimiz, İslam alemi ve tüm insalık için mübarek olsun.

16

MAR'22
 
Ramazanın müdecisi olarak kabl edilen Berat Kandilini 17 Mart’ta idrak edeceğiz.
Berat, günahlardan arınma, temize çıkma, ilahi af ve rahmete nail olma anlamlarına gelir.

07

MAR'22

 

Ben Kadınım, Biz Kadınız..

26

ŞUB'22
 
Mİ‘RÂC 
1﴿ Bir gece, kendisine bazı âyetlerimizi gösterelim diye kulunu Mescid-i Harâm’dan çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya götüren Allah eksikliklerden münezzehtir. 
O, gerçekten her şeyi işitmekte ve görmektedir.
 

15

ŞUB'22

 

Çocuklara anlatılan masalların huzuru ve mutluluğu hepimizin yüzünü gülümsetir, yeri gelir kahkahalar atarız, yeri gelir değerlerimizi aşılarız miniklere… Çünkü biliriz ki, ağaç yaşken eğilir  

10

ŞUB'22
 
 
2.Abdülhamid Han'ın 104.ölüm yıldönümü..
Kadim Osmanlı Kültürü'ne nice katkısı olan padişahımızı rahmet ve dualarla anıyoruz...

09

ŞUB'22
 
 
Ezan duası nedir?  Niçin yapılır? Ezan duasını neden okuruz?
 
“Ezan ile kamet arasında dua reddolunmaz.”
 

03

OCA'22

 

 

 

“Hem Genç Hem de Tesettürlü Olmak” 

Genç olmanız, tesettürlü olmanıza engel değil! Tesettürlü bir genç olarak artık daha rahat ve yaşınıza uygun kıyafetler bulmak hiç zor değil! Nasıl mı ?

 

16

AĞU'21

 
Bu hayata gelirken aileni, yaşayış biçimini, kendini, imtihanını seçemiyorsun ama şu var ki; bulunduğun şart her ne olursa olsun, nerede olursan ol; orada çiçekler açabilir. 
 

 

Anahtar Kelimeler:

09

AĞU'21

“Adalet ve ahlaklı bir toplum hicret ile birlikte gelmiştir…”

Hicretin neticesinde Hz. Peygamber, adalete ve ahlaka dayalı yeni bir toplum inşa etmiş, Medine’de inşa edilen bu örnek toplum modeli kısa zamanda etrafa yayılmış ve Mekke’nin fethiyle taçlanmıştır. Sevgili Peygamberimiz, hicretin ardından Yesrib’de farklı kesimlerle görüşerek toplumsal bir sözleşme gerçekleştirmiş, böylece barış ve huzur içerisinde bir arada yaşanan yeni bir şehir olarak Yesrip, Medine’ye dönüşmüş ve İslam Medeniyetinin nüvesi teşkil etmiştir. Bu nüveden bütün insanlığı aydınlatan bir medeniyet doğmuştur. İşte İslâm kültür ve medeniyeti açısından bir dönüm noktası olması sebebiyle hicretin gerçekleştiği tarih, Hz. Ömer’in halifeliği döneminde Hz. Ali’nin teklifiyle, hicrî takvimin başlangıcı kabul edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

06

AĞU'21

 

Hani bazen gecenin sessizliğinde balkona çıkar, sandalyeye oturur ve dizlerimizi göğsümüze kadar çekip kollarımızı bacaklarımıza dolar, bakışlarımızı karanlığın en uç noktasına dikeriz ya;

o sıra gözümüzün önünden nice anılarımız geçer. Kimisinde gülümser, kimisinde ağlarız. Boğazımıza bir yumru oturuverir. Hafif bir ürperti sarar bedenimizi. Titreriz. 

Anahtar Kelimeler:

03

AĞU'21

 

40 Kadının ve Karnavas Dokumasının Söyleyecek Çok Sözü Var

Şimdi sizlere bir dokuma hikayesi ve bu dokumanın nasıl keşfedildiğini, nasıl gün yüzüne çıkarıldığını, motiflerinin ve renklerinin gücünün dokumada nasıl dile geldiğini anlatmak istiyorum. 

Anahtar Kelimeler:

14

TEM'21
Sahi, nedir ölümü bu kadar kendimize yabancılaştıran şey?
Anahtar Kelimeler:

07

TEM'21

Bize kalmayacak dünya için, bize kalmayacak şeyler biriktiriyoruz diye bir cümle okumuştum bir yerde, nerede okuduğumu da anımsayamıyorum. Zaman insanı unutkan birisi yapıyor;işte o zaman diyorum ki, keşke unuttuğum şeyler 'günahlarım, hatalarım, benliğim' olsa. Ama insanız ya, insan olmanın sorunsalı bu. İnsan zayıf, aciz ve unutkan...

Anahtar Kelimeler:

02

TEM'21

Bayram için esinlenebileceğiniz en şık kombin önerilerini sizler için seçtik...

19

HAZ'21

DÖNÜŞÜM ZİHNİMİZDE
 

Kimsenin olmadığı sahil kenarında, kumlara oturup, denize vuran yakamozu izleyerek bağırmak vardı şimdi; içimdeki çığlığı akıtmak vardı denizin derin dalgalarına, dolunay tam tepede dikilmiş, gönlüme demir atarken.


Veya gök gürültülü sağanak bir yağmur yağarken, asfalta aniden yatıp ıslanmak vardı. İliklerime kadar işlenen suyun hazzı, başımı döndürmeliydi.
 
Ya da kahkaha tufanına tutulmalıydım ansızın, hiçbir sebep yokken.
 
 
 

 

Anahtar Kelimeler:

22

MAY'21

Tuğçe Çakır'ın paylaşımını okumak için tıklayın!

 

Anahtar Kelimeler: